Skønne Læsø

Vi her på Hotel Nygaard elsker selvsagt øen, og vi har her samlet nogle af vores yndlings aktiviteter på Læsø. Siden vil blive opdateret løbende, og er kun baseret på vores personlige præferencer.
Læsø Byder På Noget For Alle

Skønne Læsø

Læsø Byder På Noget For Alle
Vi her på Hotel Nygaard elsker selvsagt øen, og vi har her samlet nogle af vores yndlings aktiviteter på Læsø. Siden vil blive opdateret løbende, og er kun baseret på vores personlige præferencer.
10 km fra hotellet

Skovhytten

Skovhytten ligger knapt 10 km fra Hotel Nygaard – ude ad Storedalsvej. Skovhytten er som ordet beskriver – en hytte i skoven. Det er den hyggeligste træhytte, hvori der er den fineste fortælling og info om den brune bi. Hér kan man lære hvordan man finder dronningebien og hvorfor lige den brune bi er så særlig.

Vi er jo en ung familie med børn på hhv. 5 og 3, og derfor betyder det jo at vi tager i skovhytten med børnene for øje, og derfor laver vi ofte pandekager, snobrød eller popcorn over bål. Mads er også særligt glad for at lave gryderetter over bålet.

Men selvom man måske ikke har børn, eller bare ikke har børnene med til Læsø som turist – så kan dette område bare noget særligt. Det er så skønt at nyde en kop medbragt kaffe på bænkene og gå en tur i skoven – man kan se meget skiftende natur på et ganske lille område, hvilket vi altid bliver helt betaget af. 

Herfra kan man også gå nisseruten – læs mere om den her.

15 km fra hotellet

Danzigmann

Selve køreturen hele vejen langs grusvejen er en oplevelse i sig selv – åbne vidder ligemeget hvor du kigger. Klitter og fugleskrig.

Herfra kan du på lavvandede dage gå ud til knotterne. Men blot at være – trække vejret – observere og nyde er det bedste ved dette sted. Der er udelukkende natur, både som pryd for øjet men der kan også findes den spiselige salturt her. Her ude har vi været heldige at se tranen op til flere gange, og vi har fundet et enkelt stykke rav.

Mange af vores gæster har fundet rigtig meget rav her ude, vi er bare selv rigtig dårlige til at spotte det. Danzigmann er smukt både om vinteren og om sommeren – og helt ærligt, så kan jeg faktisk bedst lide det om vinteren. 

Læsø er den største ø i Kattegat og nævnes flere gange i nordisk mytologi som hjemsted for kæmpen Ægir.

9 km fra hotellet

Stokken

Et helt specielt område på Læsø. Om man vil sidde i græsset på et tæppe og nyde et glas bobler eller om man har børn med – så er der lidt for enhver smag her. Dejlig vandkant og gode klatretræer.

3 km fra hotellet

Saltsyderiet​

Det populære saltsyderi – ja, det kan man altså ikke komme udenom. Det er et skønt sted at besøge. Her kører Rønnerbussen også – hvilket klart kan anbefales.